27 Aralık 2016 Salı

Premier League Goalscorers


Bugün dünyanın en zor ligi olarak kabul edilen Premier Lig, şu an ki adına 1992'de sahip oldu. Geride kalan 25 yılda kimler geldi, kimler geçti. Çok büyük golcülerin akın akın geldiği ligde en çok golü atanlar listesinde ise diğer liglere nazaran 'tutucu' bir tablo çıkıyor karşımıza. İlk 10 sıradaki 9 ismin İngiliz olması bu tezimizi destekliyor. Bu geleneği tek bozan isim ise Fransız efsanesi Thierry Henry. Gerçi Henry, Arsenal'den ayrılmayıp Barcelona'ya ve devamında ABD'ye gitmese, şimdilerde listenin 1 numarasında Alen Shearer değil de muhtemelen onun adı yazacaktı. Yine aynı şekilde Shearer'ın açık ara en çok gol atan futbolcu olmasının da en büyük sebebi, 18 yıllık kariyerinde Ada'yı hiç terk etmemesi diyebiliriz. Ona en yakın isim olan Rooney de henüz Ada topraklarından ayrılmadı ama kalan kariyerinde Alan Shearer'ı geçmesi çok ama çok zor.

Manchester Unıted'ın Cantona, Giggs, Beckham, Roy Keane, Schmeichel, Scholes, Neville kardeşler ile yakaladığı altın jenerasyonda daha çok "Andy Cole" olarak bilinen Andrew Cole büyük işler yaptı ve o da 187 gol ile listede üçüncü sırada. "Klasik bir orta sahadan daha fazlası" tabirine 'cuk' diye oturan isimlerin başında gelen Chelsea efsanesi Frank Lampard, attığı 177 golle, kulüp tarihinin de en fazla gol atan futbolcusu konumunda. Henry gibi aynı kaderi paylaşan, yani belirli bir başarıdan sonra kabuğuna sığamayıp, çareyi uzaklarda arayan Michael Owen da listede daha üst sıralarda olabilirdi. Owen, muhteşem geçen Liverpool kariyerini bırakıp Real Madrid'e imza attığında sadece 25 yaşındaydı. 

Yakın zamanda listede görebileceğimiz en büyük değişiklik; Jermain Defoe ve Sergio Aguero cephesinde olacaktır. 34 yaşındaki Defoe, sezona çok iyi başladı ve 8 gole ulaştı bile. Minimum 1,5 yıl daha aktif olarak oynayacağını düşünürsek Henry'i geçme yada ulaşma potansiyelinin olduğunu tahmin edebiliriz. Öte yandan Aguero eğer City'den yada Ada'dan ayrılmazsa 2,5 yıl içinde ilk 5'in içinde yer bulacağı da kesin görünüyor. Aguero potansiyeli ile Premier Lig'de her türlü rekoru kırabilecek düzeyde.

Meraklısına... Adebayor 97, Nistelrooy 95, Viduka 92, Bergkamp 87, Torres 85, Cristiano Ronaldo ve Tevez 84...

2 yorum:

  1. Shearer the best delivered goals representing England unlike Rooney...#newcastleunited#howaythelads

    YanıtlaSil
  2. Shearer the best delivered goals representing England unlike Rooney...#newcastleunited#howaythelads

    YanıtlaSil

SON 1 AYDA EN ÇOK OKUNANLAR