8 Aralık 2016 Perşembe

Radoslaw Kaluzny

Bu futbolcuyu hatırlıyor yada biliyorsan, Championship Manager oyununu bir zamanlar fazlasıyla oynamışsındır demektir. Özellikle oyunun dünya genelinde en efsane serisi olan CM 01-02'de Bosman kuralları gereği hemen 6 ay sonra kulübü Energie Cottbus'ta bedavaya alınabilen bu futbolcu, bir sezonda rahatlıkla 10 golün üzerine çıkıyor, bir o kadar da asist yapıyordu. Defansif ortasaha (DMC) olarak bilinen pozisyonda Vieira, Davids, Gattuso, Makalele, Roy Keane, Jeremies gibi elit isimlerin ardından tatlı sert futbolu ile 'orta siklet'in en iyilerinden biri olan Polonyalı Radoslaw Kaluzny, 1,5 yıl kaldığı Cottbus'tan sonra en büyük transferi olan Leverkusen'e imza attı. Bir Alman efsanesi olan Michael Ballack'ın Bayern Münih'e gitmesinden dolayı bir nevi o boşluğu Kaluzny ile doldurmak istedi Leverkusen.



Hırslı, inatçı, yenilgiyi asla kabul etmeyen oyun anlayışında; top kontrolü çok iyiydi ve uzaktan attığı sert şutları ile nam salmıştı. Nadiren de olsa, savunmanın göbeğinde de zaman zaman oynadı. 2002 Dünya Kupası'nda Milli Takımda 10 numaralı formanın sahibiydi, hem de takımda Olisadebe gibi bir yıldız olduğu halde. Leverkusen'de yaşadığı sakatlıklar onun bu kulüpte iki yılda sadece 12 maç oynamasını sağladı ve beklenen ayrılık sonrasında unutulup gidecek düzeyde ufak takımların formasını giymek zorunda kaldı. Yaşadığı uzun sakatlıklar, onun kariyerini fazlasıyla olumsuz etkiledi, eskisi gibi bir türlü olamadı ve gözden düştü. Ülkesinde 2010'da futbolu bıraktığında 36 yaşındaydı.

Radoslaw Kaluzny için kariyer maçı ise hat-trick yaptığı 7 Ekim 2000'deki Polonya - Belarus, Dünya Kupası grup elemeleri maçı olsa gerek...




İşte Kaluzny'nin CM oyunundaki muazzam profili 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SON 1 AYDA EN ÇOK OKUNANLAR