14 Kasım 2016 Pazartesi

NBA - Play off rekorları kırılır mı?

NBA, 2010'lu yıllardan sonra o kadar evrildi ki, neredeyse her hafta rekor kırılacak hale geldi. Triple double'lar havada uçuşurken, aynı gece oynanan maçlarda 30 sayı ve üzeri en az 5-6 basketbolcuyu görmek artık çok normal bir haber oluyor. İstatistiklerin tetiklediği rekabet duygusu yeni başarıların, yeni rekorların habercisi adeta. Bu durumdan en çok da basketbol severler karlı çıkıyor şüphesiz. 

İşin bir de play off ayağı var. Normal sezonun bitmesine daha çok var. Peki aşağıda alanlarında lider olan isimlerin play off rekorlarından sizce hangisi daha önce kırılır?

Michael Jordan - 63 - Bir maçta en fazla sayı
Magic Johnson - 24 - Bir maçta en fazla asist
Wilt Chamberlain - 41 - Bir maçta en fazla ribaunt
Hakeem Olajuwon - 10 - Bir maçta en fazla blok
Allen Iverson - 10 - Bir maçta en çok top çalma
James Harden - 13 - Bir maçta en çok top kaybı


Bulls - Celtics, 20 Nisan 1986
Lakers - Nuggets, 17 Kasım 1989

Houston - Warriors, 28 Mayıs 2015

Tahminlerim...

- Michael Jordan'ın 63 sayılık rekoru yakın zamanda kırılamaz. Bir ihtimal 2 yada 3 uzatmaya giden bir maç olursa belki...

- Magic Johnson ve 24 asist. Gerçekten inanılmaz. Normal sezon maçlarında dahi 16-17 sayısına ulaşan iki elin parmaklarını geçemiyorken 24'ü geçmek büyük marifet ister. 2 uzatma ile olabilir.

- Ribaunt demek, Chamberlain demek. O yüzden 41 ribaunta yaklaşacaklarını dahi düşünemiyorum. Kaldı ki bir takımın maç başı ribaunt ortalaması zaten 40 - 50 arası oluyor.

- Olajuwon'un 10 bloğu sanki en önce kırılabilecek bir rekor gibi görünüyor. Hali hazırda 5-6 rakamına normal sezonda ulaşabilen basketbolcular play off'larda kısır geçen bir maçta 10'u geçebilir sanki.

- 'The answer' Iverson'un 10 top çalması da yakın zamanda kırılabilecek rekorlardan birisi. Çok kolay değil ama çok da zor değil.

- Rekorlar arasındaki tek aktif basketbolcu olan Harden'ın top kaybetme rekoru için yine kendisinin bu alanda favori olduğunu düşünüyorum :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SON 1 AYDA EN ÇOK OKUNANLAR