29 Aralık 2017 Cuma

Thierev!

2017, teniste resmen FEDAL yılı oldu. Federer ve Nadal, yıllar öncesinden klonlanarak geri dönüp 2017'yi forse ettiler. Grand Slam'leri kimselere vermeden bölüştüler, Masters'ların yarısından fazlasını kazandılar. Yılı 1 ve 2 numarada bitirirlerken, arkalarında yer alan gençlere (?) büyük puan farkı attılar. Ne var ki bir zaman gelecek ve onlar da tarih kitaplarına girecekler ve yerlerini diğer nesillere bırakacaklar. O nesillerden belki de en muhtemel rekabeti izleyeceğimizi düşündüğümüz Thiem - Zverev ikilisine bir göz atalım.

Birkaç yıla kadar daha ezeli rekabete sahne olacaklarını beklediğimiz bu iki raketin karşılaşmaları öncesi THİEREV olarak bir kısaltma yapabiliriz. Thiem ve Zverev'den çok değil 1-1,5 seneye kadar bir Grand Slam şampiyonluğu kazanmalarını tahmin ediyoruz. Yetenekleri ve potansiyelleri bizlere bu cümleyi kurdurmamıza vesile oluyor. Her ne kadar BİGFOUR olarak bilinen Federer, Nadal, Djokovic ve Murray hala sezonun tüm turnuvalarında baş favoriler olsa da bu genç yeteneklerin de hazır pusuda beklediklerini ve önlerine çıkacak şansları kesinlikle değerlendireceklerini düşünüyoruz. Herkesin devri var ve zamanı geldiğinde devirler biter, yenisi gelir. Özel hayatlarında da iki sağlam ve sıkı dost olan Thiem ile Zverev, artık bilinen adı ile kısaca THİEREV, en geç iki yıla kadar turun en önemli 3-4 isminden biri olacak ve kariyerlerini onlarca şampiyonlukla süsleyecekler.

THİEM - ZVEREV H2H

2016 Munich, Toprak zemin, Thiem 2-1 Zverev
2016 Nice, Toprak zemin, Thiem 2-1 Zverev
2016 Roland Garros, Toprak zemin, Thiem 3-1 Zverev
2017 Beijing, Sert zemin, Zverev 2-1 Thiem
2017 Rotterdam, Sert zemin, Thiem 2-1 Zverev

2018 ile beraber daha fazla karşılaşacaklarını düşünmekle beraber, iki idol adayına bol şans ve güzel bir kariyer diliyoruz...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SON 1 AYDA EN ÇOK OKUNANLAR