18 Kasım 2016 Cuma

Baba - Oğul / Jordan - Kobe

Belki aralarında sadece 15 yaş fark var ama baba - oğul gibiler aslında. Jordan, basketbol tarihinin babası ise, Kobe'de onun oğludur. Erkek çocuklar, genelde babalarını taklit ederler. Kobe'nin sahadaki her hareketi, adeta Jordan'ın kopyası gibiydi. Atış şekillerinden, maç kazandıran basketlerine, jest - mimiklerinden winner karakterine ve sahadaki üstün yeteneklerine kadar Kobe, kariyeri boyunca Jordan'ın devamı gibiydi. 

Hiç bitmeyecek bir aşk filmi tadında geçen mükemmel kariyerinin sonu olan 2003'te majesteleri, parkelerden çekildiğinde tüm dünya yasta ve boynu büküktü. Hatta biraz da basketbola küskün haldeydiler. Filmin devamı için en büyük aday Kobe Bryant idi ve Black Mamba beklentileri sonuna kadar karşılayacaktı. O film 13 yıl daha başarı ile devam etti. 'Jordan ruh'unu o parkelerdeyken özümseyen genç delikanlı, başrolde oynamanın korkusunu / heyecanını yaşamadan doğal akışında herşeyi mükemmel yönetti. Fakat herkesin malumu, her güzel şeyin bir sonu olacaktı. Hem zaman da hızla değişiyordu. Basketbol değişiyor, insanlar değişiyor, ihtiyaçlar değişiyor, yetenekler değişiyordu. Sonunda "Baba - Oğul" filmi bitti. 13 Nisan 2016'da görkemli bir veda ile filmin galası yapıldı ve tarihteki yerini aldı. Milyonların gözyaşları, geride bırakılan unutulmaz maçlar ve sayısız şampiyonluklar eşliğinde, basketbolun popülaritesini en üst dereceye yükselten iki ismin ruhları ile beraber kendileri de büyük alkışlarla tamamen sahneden çekildiler. 

O 'ruh' başkaydı ve tamamen parkelerin içine gömüldü artık. 2010'ların başında ise yeni bir jenerasyon geldi ve LeBron James adındaki yetenek, farklı oyun anlayışı ve modern zamanın öğretileriyle yeni bir ruhun baş temsilcisi oldu. Bugün LeBron, kısa zamanda adını bu sporun en iyileri arasına yazdırdı bile. 

'Ruh'lar değişiyor ama basketbol sevgisi ve parkelerin çıkardığı yetenekler her zaman artarak devam ediyor. Geçmişinizi unutmayın, geleceği ise kucaklayın ve sevin...

Michael Jordan & Kobe Bryant

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SON 1 AYDA EN ÇOK OKUNANLAR