13 Ağustos 2014 Çarşamba

Son Diktatör : AZİZ YILDIRIM

16 yıldır görevdesin, maşallah ilk periyotta çok başarılıydın, herkes seni övdü, methiyeler düzdü, tesisleşme hamlen ile tüm Türkiye'de herkesin beğenisini ve takdirini kazandın. Övülmek herkesin hoşuna giderdi belli ama sen bu durumu olumlu kullanamadın. Büyüdükçe 'tek adam' oldun, karşına kim çıkarsa ezmeye kalktın, kişisel hırslarını kulübün içine yansıttın, seni yanlışlıkla eleştireni ya gazetesinden kovdurttun, ya kapı dışına attın ya da kulübe ayak basmasını engelledin...

Yüzyılı aşmış temsil ettiğin kulübünü şike - teşvik söylemleri ile karaladın. Bu da yetmiyormuş gibi, 'herşey komplo' diyerek devleti, diğer kulüpleri, basını karşına kim çıkıyorsa suçladın, gündemi değiştirmek adına çarşaf çarşaf bildiriler yayınlatıp hep aynı oyunu oynadın. Atatürk'ü dahi yaptığın kirli işlere alet ettin. Sayende sadece G.Saraylıların değil neredeyse tüm kulüp taraftarlarının sevmediği bir adam oluverdin.

Kendi taraftar gruplarınla çocuklar gibi atıştın, onlara küfürler yağdırdın. Hırsın günden güne seni esaret altına aldı. Ama durmadın, durmayacaktın da, artık tüm Türkiye seni çok iyi tanımıştı. Herkesi karşına aldın, "HERKESE KARŞI BEN" filminin 1-2-3 derken tüm serilerini çekmeye devam ettin.



Gelen teknik adamlarla sürekli münakaşa halinde oldun. Alınan tüm şampiyonluklarda başarıları sadece kendin sahiplendin, teknik adamları ya sen gönderdin ya da onların istifa etmelerine zemin hazırladın, onları da çileden çıkarttın. Kişisel hırsın artık tavana vurmuş, gözlerin kor alevler halinde etrafına nefret saçmaktan öte birşey veremez oldun. Kötü son yaklaşmadan bırakmalıydın, bunu da beceremedin.

Azıcık üzerine gelindiğinde, her defasında "Konuşursam olay olur, yer yerinden oynar, herkesin ipliğini ortaya çıkarırım" dedin, kimseye birşey olmadı. Hep aynı teraneydi söylediklerin, plan gene aynıydı. Ortalığı soğutmak ve büyük Fenerbahçe taraftarının gururunu okşayan sözler söyleyip gündemden sıyrılmak...

Mustafa Denizli takımı şampiyon yaptı, ertesi sene ilk yarı bitmeden gönderdin. Zico gibi kulübü tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynatan bir hocayı gözünü kırpmadan kovdun. Bir de adamın arkasından,"hiç bilgisi yoktu, taktikleri dahi kardeşinden alıyordu" demez mi :)

Alex gibi Fenerbahçe Spor Kulübü'nün efsanevi futbolcusunu bir kalemde sildin, Aykut Kocaman gibi kulübün en zor zamanlarında dimdik ayakta duran bir Fenerliyi harcadın ve son olarak da Ersun Yanal'a "Yaşanan şampiyonlukta hiç payı yok" diyerek resmen kendine güldürttün. Bu gidiş, gidiş değil sayın başkan. Her birinin gidişinde onlar hatalıydı da, sen hiç hatalı değil miydin?

Bu diktatör havanla en başta Fenerbahçe gibi Türkiye'nin en büyük taraftar kitlesine sahip takımın prestijini ayaklar altına alıyorsun, kulübü itibarsızlaştırıyorsun ve herkesin nezdinde nefret objesi haline geliyorsun. Yol yakınken, daha fazla düşmanlık kazanmadan istifanı cebine koy ve burada bırak...

twitter.com/serdarsozkesen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SON 1 AYDA EN ÇOK OKUNANLAR