21 Nisan 2014 Pazartesi

2014-2015 Model Manchester Unıted


Manchester Unıted'da 2014 - 2015 sezonu için düşünülen bu ilk 11 sizce de iş yapmaz mı? Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde olamayacakları için eğer UEFA Ligi'ne katılırlarsa kupanın 1 numaralı favorileri olurlar. Zaten Premier Lig'de bu kadroyla ilk 2 garanti gibi...

Sonuçta bu ilk 11 şimdilik sadece bir hayal ama özellikle David Moyes sonrası yaşanan buhrandan ve kulübün saygınlığını yitirmesinden sonra bu 11 bizleri de heyecanlandırmıyor değil. Rüya 11'in en dikkat çekici yanı ise takımın yaş ortalamasındaki (sadece 24,5) değişim. 

SAVUNMA DİZİLİŞİ
En zayıf yanları savunma gibi görünse de zengin ofansif güçleri ile maçları domine ederler. Savunmanın sol tarafına düşünülen Luke Shaw en riskli hamle olarak görünüyor. Zira Temmuz'da 19 yaşına girecek olan Southampton'un yetenekli oyuncusunun böylesine üst düzey bir takımda yapacakları büyük bir soru işareti. Kaldı ki Southampton'ın oyuncusuna karşılık 30 milyon sterlin gibi bir rakam istediği biliniyor. 27 yaşındaki tecrübeli Ezequiel Garay ise zaten kendisini Benfica'da ispat etmiş ve artık Arjantin Milli takımının da değişilmez oyuncularından biri haline gelmiş futbolcu. Bu arada eski Real Madrid'li olan Garay'ın sözleşmesinde yer alan 20 milyon euro serbest kalma maddesi de MANU için ayrı bir koz olarak görünüyor. İlk 11'de savunmanın sağ tarafında yer alan Smalling ve Rafael ise genç yaşlarına rağmen yıllardır takımın önemli parçalarından...

ORTASAHA DÜZENİ
Bu kadro bir nevi Bayern Münih modelini hatırlatıyor bizlere. Bayern'in Schweinsgteiger'i yerine Lizbon'lu 22'lik Carvalho yer alıyor. Carvalho, 2 yıllık Cercle Brugge tecrübesinden sonra S.Lizbon'un dikkatini çekti ve bu sezon Portekiz temsilcisinin neredeyse tüm maçlarında forma giydi. Lizbon'un bu sezon Benfica'nın ardından ligi 2. sırada bitirmesinde pay sahibi olan Angola doğumlu Portekizli futbolcu, şimdiden büyük takımların gözdesi ve fiziki yapısı ile 'yeni Vieira' lakabını hakediyor... Kroos transferi ise aylardır konuşuluyor. Alman yıldızın takımı ile yeni sözleşme imzalamak istemediği bilinen bir gerçek, fakat kendisi geçenlerde Real Madrid'i istediğini dile getirmişti. MANU yönetiminin ise yıldız ortasaha oyuncusunun karşısına haftalık 260.000 sterlin gibi hayır diyemeyeceği bir teklifle çıkmak istiyor. Bu bölgede bu sezon Fellaini - Cleverley - Carrick 3'lüsü ile hiçbir zaman güven vermedi. Carvalho ve Kroos birbirlerini tamamlayan özellikte 2 futbolcu ve eğer alınırlarsa MANU ortasahası fazlasıyla güvende olur.

HÜCUM GÜCÜ
Kanatlarda Ribery ve Robben yerine onlardan daha genç Mata ve Reus, forvet arkasında ise Müller yerine Rooney olacak. Reus demişken, Almanların büyük yeteneği için İngilizlerin kesenin ağzını bir hayli açması gerekecek. Bu sezon Dortmund'la harika bir sezon geçiren Reus, 20 gol 16 asistle kariyerinde zirve yaptı. Klopp onu tabii ki bırakak istemez, hele ki Barcelona tehditinin sona ermesinden sonra. Malum Katalanlara transfer yasağı gelince bir an rahatlayan Klopp şimdi de İngilizlerle uğraşmak zorunda. MANU yönetiminin kapıyı 30 milyon sterlinden açması bekleniyor. 

Böylesine bir 11'in arkasında duran yedeklere de baktığımızda Kagawa, Nani, Young, Hernandez, Jones, Evans, Fellaini, Cleverley ve Welbeck'i görüyoruz ki tek tek isim olarak oldukça kaliteli ve bol alternatifi olan bir takım karşımıza çıkıyor. 

Ha şunu da eklemekte fayda var... Kağıt üstünden en zor gözüken (şimdilik mucize) Reus ve Kroos transferlerinde, eğer görev başında hala Sir Alex Ferguson olsa sanırım bu rüya kadro gerçeğe dönüşebilirdi. Çünkü kulübün bu yaz transfer bütçesine 200 milyon sterlin gibi rekor bir transfer bütçesi ayrıldığı konuşuluyor.

O yüzden Manchester Unıted eski günlerine dönmek istiyorsa ilk olarak Moyes'i göndermeli ve yaşlı futbolcularını emekli etmesi şart!!

twitter.com/serdarsozkesen

3 yorum:

  1. Reus için 30 milyon Sterlin mi bence çok komik Bale'ın 100 milyon euro ettiği yerde Reus gibi komple bir oyuncu bence en az Bale kadar etmeli kaldı ki Bale'den en az 3-4 yaş daha küçük...

    Engin

    YanıtlaSil
  2. Engin Bey, yorumunuz için teşekkürler. Reus'un piyasadaki benzerlerine göre fiyatı tabii ki 30 milyon sterlinden fazla ama yazıda da yazdığım gibi bu rakamdan kapıyı açmayı düşünüyorlar sadece. Yani fiyatı zamanla artıracaklar. Kaldı ki Dortmund yönetiminin onu satacağını düşünmüyorum bu fiyatlara. 50 milyon üzerinde isterler en az. Son söz : Reus, Bale'den sadece 1,5 ay küçük :))

    YanıtlaSil
  3. Hadi ya :) o zaman ben Götze ile Reus'un yaşlarını karıştırdım :)

    YanıtlaSil

SON 1 AYDA EN ÇOK OKUNANLAR