5 Mart 2013 Salı

İTİRAZIM VAR!!!

Maçları pozisyonlara göre yorumlamak, futbolu en basit şekliyle görmektir. Pozisyonlara gereğinden fazla takılırsanız sadece görmek istediklerinizi görürsünüz, duymak istediğinizi duyarsınız... Gece yatarken rüyalarınızda hala, 'o' pozisyonları görür, kafayı yersiniz...

Hakemleri, her maçtan sonra tek tek pozisyonları saatlerce ileri geri alıp değerlendirerek asmadık mı? Her takımın yöneticileri puan kaybettikleri maçlardan sonra x, y, z hakemi hakkında ileri geri konuşup, hakkında çarşaf çarşaf bildiri yayınlattırıp düdük asmalarını istemedi mi? Eee, sonra ne oldu? Buyurun işte MHK, koskoca derbiyi, ligin ikincisi ile üçüncüsü arasındaki maçı yönetecek hakem bulamadı ve görünen manzara da ortada...
Yok, o hakem penaltımızı vermedi, yok ofsaytı görmedi, yok kırmızı kartı vermekten korktu vb... Sanki hiç Avrupa'daki maçlarda hakem hatası olmuyor... Daha en son örneğini Şampiyonlar Ligi gibi dev bir platformda yaşamadık mı? 

Milan - Barcelona maçında, Milan'ın attığı ilk golde Zapata'nın eline açık şekilde top değmiş ve Boateng'in önüne düşmüş ve şutunda da gol olmuştu. O dakikaya kadar (55.dakika) 0-0 giden maç, şaibeli golle 1-0 olmuş, maçın seyri değişmemiş miydi? Arsenal - Bayern Münih maçında maç 2-0 iken Arsenal'li oyuncunun kaleye şutunda top net bir şekilde kendi oyuncusuna çarpıp auta gittiği halde hakem korneri verdi ve gelen orta sonrası Podolski golü attı. Yani bu hatalar ne ilk ne de son kez olacak...

E tabi, bizim ligimiz çok kaliteli bir lig, derbi maçlarımızı dünyanın her yerinden birçok ülke kanalı canlı yayınlıyor, marka değeri çok yüksek majör bir ligiz ve bu hakemler bize yakışmıyor. Peki siz yöneticiler, yorumcular ve gözünü sadece kendi takımı ve kazanacağı 3 puanı ilgilendiren siz taraftarlar, SİZ KENDİNİZİ BULUNDUĞUNUZ YERE YAKIŞTIRABİLİYOR MUSUNUZ?

Böyle yorumculara, böyle yöneticilere ve böyle taraftar profillerine; geçen günlerde hayatını yitiren Müslüm Gürses'in bir şarkısında dediği gibi İTİRAZIM VAR!!! Sizlerin de itirazı olsun...

twitter.com/serdarsozkesen

7 yorum:

  1. Aslında hakemleri pozisyon pozisyon değerlendirerek asmadık! Hakemleri derbileri 'dengede yönet' 'az kart çıkarmaya,maçı 11'e 11 tamamlamaya çalış', telkinleridir yakan.

    Herhangi bir maçın ilk dakikalarında sarı kartlık pozisyonları atla, bütün maç vakit geçirmek için kendini yerlere atanları 70-80 dk idare et,sonra yalandan kart göster' diye telkinlerde bulunanlar yaktı.

    Neymiş Cüneyt-Fırat başta olmak üzere hakemlerimizin Avrupa'da başarılı yönetip, Türkiyede rezalet maç yönetmelerinin sebebi futbolcuların art niyetli olmalarıymış.. Oysa kazın ayağı hiç de öyle değil. Burada oyuncular doğal olarak kötü niyetli çünkü, ya kötü niyetli başladıklarında cezalandırılmıyorlar, ya da normalde cezalandırılmadıkları pozisyonda cezalandırılıp standartsızlık kurbanı oluyorlar.Hiçbir şekilde güvenilir, standardı olan hakemlerimiz yok! Sahip çıkılan hakemlerin hakemlik kabiliyetleri, standartlarının olması gibi şeylere de bakılması gerekirken, yabancı dil bilmelerine-koşu mesafelerine bakıyoruz, gözlemciler de puan dağıtıyor. Fifa hakemi olmak için malum maçlarda almaları gereken belli bir puan baremi var. Bu puanları hak edenlere verdiğimizde, aman ha bilmemnespor maçına çıkacaksın, maçın önüne geçme diye uyaracağımıza, gördüğünü çal,standardın olsun demeliyiz. Bizim ligde gösterdiği performansa ciddi biçimde bakılsa, Avrupa Kupalarında maç yönetecek hakemimiz falan yok. Avrupa'da maç yöneten hakemler, burada adam gibi maç yönetseler de yönetmeseler de puanlarının şişirilmesiyle kolayca maç alıp, bir de ligi küçümser hale geldiler. Bu da büyük oranda Lig'deki Skandal Yönetimleri'nden sonra hemen temcit pilavı gibi sunulan 'Cüneyt bizim değerimiz,Fırat ülkemizin gururu' benzeri tavırdır. Çıkın ADAM gibi maç yönetin dendiği gün huzur buluruz.
    Fenerbahçe-Beşiktaş maçındaki saçmasapan maç yöneten hakemi tvlere bağlanıp 'Maç yönetimini pek beğendim, mutluyuz' demek sahtekarlıktır, karaktersizliğin önde gidenidir!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte her maçtan sonra hakemleri tek pozisyonlara değerlendiren siz ve sizin gibiler yüzünden de hakemlerimiz hep stres altında maça çıktılar. maç içerisindeki yanlış yada kararsız kalarak çaldığı düdükler yüzünden bu kararlarını dengelemek adına çaldıkları eyyam kararları da herkes biliyor.
      Bugün F.Bahçe kulübünün MHK'yı istifaya çağırması son derece komik ve basit bir davranıştır. Herkesçe malum her akıma yapılan hakem hatalarını şimdi buraya derlesek kitap olur. Size en yakın örnek, hatırlayın G.Antep - Fener maçını... Maç 1-0 Antep lehine giderken Sow ofsayttan gol atmadı mı? Egemen, Cenk'i net bir şekilde düşürdüğünde hakem neden penaltıyı çalamadı? Bırakınız efendim, siz de herkes gibi canınız yandığınızda bağırıyorsunuz. Bu tarz davranışlar futbolu 1 adım bile ileriye götüremez. Yazdığım yazıda 1 tane bile hatalı cümle yokken sizin "olmamış" seçeneğini işaretleyip fanatik Fenerli oluşunuzdan belli yorumlarınız. O yüzden ben takılmıyorum hakem kararlarına ve asla da takılmıcam. Her maçın bir hikayesi vardır, taktikleri, teknik adam dokunuşları vs. Ama pozisyonlara göre maçı yorumlamak ise sadece kahvehanelerdekilerin işidir...

      Sil
  2. Herkes canı yanınca bağırıp çağırıyor, işin özeti budur. Hakemlerimizin kafaları rahat değil maçlar öncesi...

    YanıtlaSil
  3. Serdar Bey, ben beğenmedim seçeneğini belirttim, çünkü beğenmedim. Burada yazdığım yorumda da, ağırlık verdiğim şey sizin yazıda yaptığınız gibi olayı derbi üzerinden değerlendirmekten ziyade Türk Hakemleri üzerinden değerlendirmekti.

    Siz yazının ağırlığını derbinin hakemlerini savunmaya ayırınca da , Türk Hakemlerinin neden kötü olduğuna dair fikirlerimi içeren yorumumun sonuna, küçük bir paragrafla 'Berbat maç yöneten bir hakem için, 'Ben çok beğendim, çok iyi maç yönetti' diye saçmasapan yorum yapan bir MHK Başkanı'nın normal olmadığını ifade ettim.

    Ben sizin yazınızı okudum. Evet nedenlerini de sıraladığım sebeplerden beğenmedim. Ancak bu yazdıklarınıza bir hakaret içermedikçe, yanlı yorumlarınızı eleştirme durumunda, size söylediklerimi kahvehane seviyesinde gösterme hakkı vermez, vermemelidir!

    Söylediklerinizi her şeye rağmen okumaya değer buluyorum ve göreceğiniz gibi yazılarınızı takip de ediyorum. Biraz daha öfke kontrolü rica ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ben yazımı tekrar tekrar okudum, derbi maçını savunan bir tek cümle görmedim. Sizin yazımı beğenip beğenmeme durumunuz umrumda değil ama beğenme sebebiniz gerçekten çok komik :)
      Kaldı ki hakemlerin maç sonuçlarına direkt etki ettiğini Avrupa'dan dahi örneklerle verdim, daha ne olsun? Biraz anlayış lütfen...

      Sil
  4. Ben derbinin hakemlerini asla savunmadım, savunmam da. Savunan bir cümle gösterebilir misiniz? İnanın, uzatmak istemiyorum, ayrıca gayet de sakinim. Ben hakemleri genel değerlendirdim. Hangi hakem geçmişte hatalı maç yönetmemiş ki? Ya da hangi takımı yakmadılar ki? Antep - Fener maçına da keşke bir cümle söyleseydiniz. Ben hakemleri asla savunmam. Çünkü ülke futbolumuz zaten hakem seviyemize de ışık tutar ve hakemlerimiz en az 10-15 yıldır feci durumdalar. Standart kararlarının olmayışlarını mı yazalım, eyyamcılıklarını mı? Ama adamların kafası rahat değil. Şimdi Fenerbahçe MHK istifa etsin diyor, iyi de sen kimsin? Karar mercii sen misin? Antep maçından sonra nerdeydin? (O maç sadece örnek, her takıma aynıdır hakemler genel olarak)... ama işte siz koskoca derbiyi, tarihi derbi hakkında sadece hakem üzerinden değerlendirerek bir sonuca varıyorsunuz. Neden? Çünkü tuttuğunuz takım hakem üzerinden kaybetti, daha doğrusu hakem kararları maçın sonucuna etki etti. Yani demek istediğim hakem kararlarını herkes yazar, tartışır, hele kahvelerde daha feci yorumlanır.
    Bir de ben mi yanlış anladım, yoksa bana yanlı yorumlar mı yapıyorsunuz dediniz. Yanlı ne var Allah aşkına bilemedim. Dediğim gibi bende öfke yok ve son derece rahatım. Benim derdim, her derbi maçı sonucunda hakemleri maçın önüne geçiren zihniyet. Kaldı ki sadece derbi değil, tüm maçlarda bizim sorunumuz aynı...

    Son kez yazıyorum Türk hakemleri hiçbir zaman hiçbir yerde güven vermediler ve başarısız olduklarını da cümle alem biliyor. Hal böyleyken hala hakemlere bel altından vurmak, sahadaki kötü futbolun faturasını yine hakemlere çıkarmak bedavacılıktır, işin kolayına kaçmaktır. Ha katılmazsınız, saygı duyarım...

    YanıtlaSil
  5. hakemler insan olduktan sonra hatalar hiçbirzaman bitmezki en önemlisi hakeme bırakmadan golleri atıp işi bitirmektir.

    YanıtlaSil

SON 1 AYDA EN ÇOK OKUNANLAR