25 Eylül 2017 Pazartesi

Fedal Cup 2017

22-24 Eylül tarihlerinde Prag'da izlediğimiz adıyla 'Laver Cup', tenisi gerçekten seven ve tutku ile takip eden bizlere muazzam bir görsel şölen yaşattı. Özellikle tenis tarihinin iki dev ismini çiftler kategorisinde ilk kez buluşturan bu organizasyonda Federer ve Nadal'ın 40 yıllık arkadaş, dostmuşcasına birbirlerine destek oluşları, şakalaşmaları, birbirlerine bakışları ve çiftler maçında da sanki daha önce birçok kez beraber oynamışcasına birbirlerini tamamlamaları, uyumları gerçekten de inanılmazdı.

Sizleri bilmem ama ben açıkçası  3 gün boyunca 'Laver Cup' değil de, bildiğimiz 'Fedal Cup' izledim. Birbirlerine yaptıkları jestler, sanki çocukluk arkadaşlarıymış gibi birbirlerine sevgi ve saygı ile yaklaşmaları, tüm bunları yaparken yapmacılıktan uzak ve fazlasıyla keyif aldıkları bir turnuva izlettirdiklerini söyleyebilirim. Aldıkları her sayı, siyah kortun içerisinde her santimetredeki varlıkları, silüetleri hem orada canlı izleyenleri, hem de biz ekran başındakileri mest etti. Yaklaşık 13-14 yıldır birbirlerine rakip olmalarına rağmen bu üç günde başta, Grand Slam şampiyonluğu konusunda bir hayli önemli rekabette olduklarını dahi asla hatırlamayan, o an tüm istatistiki bilgileri ve verileri belleklerinden atan, birbirlerinin ne kadar büyük sporcular olduklarını bilen ve aldıkları keyfi, tüm izleyenlere sonuna kadar hissettiren tenisin bayrak adamlarına ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu büyük organizasyonu geç de olsa bizlere yaşatan, emeği geçen herkese kocaman TEŞEKKÜRLER...

Fedal, maçlarını oynamak dışında ek olarak tecrübeleri ve müthiş oyun bilgileriyle takımlarındaki diğer tenisçilere de maçları içerisinde taktikler vererek hem yanlarında olarak destek oldu, hem de varlıkları ile diğer on tenisçiye de ilham oldular.
Üç günde yanılmıyorsam toplamda 12 maç oynandı ama aklımda en çok kalan Federer ile Nadal'ın beraber oynadığı çiftler maçı ve üçüncü günün sonunda Federer'in Kyrgios'u yenip, Avrupa takımını şampiyon yaptıktan sonra Nadal'ın koşarak Federer'in kucağına zıpladığı an kaldı. Yan yana her geldiklerinde tenis dergilerine, sitelerine muhteşem malzeme çıkartan, her konuştuklarında birinci sayfa manşeti olacak derecede samimi ifadeler veren bu ikilinin tenis sporuna kattıkları değer ve bu sporu futbol ve basketbolun hemen ardından dünya genelinde üçüncü sıraya yerleştirdiklerini de eklemeden geçemeyeceğim.

Fedal Cup, pardon 'Laver Cup', önümüzdeki yıl Chicago'da düzenlenecek. Her şeyin ilki güzel olur derler ama 2018 Laver Cup'u şimdiden iple çekiyoruz desek yeridir :) Sağlıklı olurlarsa eğer önümüzdeki sene şu isimleri turnuvada görebiliriz :

Avrupa : Nadal, Federer, Djokovic, Murray, Wawrinka ve Zverev. Yedek oyuncu Thiem

Dünya : Raonic, Del Potro, Nishikori, Kyrgios, Sock ve Isner. Yedek oyuncu Shapovalov. 

Son olarak; umarım bu güzel iki tenis efsanesinin 'fan'ları da artık biraz daha ılımlı yorumlar ve davranışlar gösterir ve Federer'siz Nadal, Nadal'sız bir Federer'in tenis sporunu ne kadar eksik bırakacağını düşünerek birlik ve beraberlik içinde olurlar. Çünkü onların milyonlara verdikleri mesaj çok net :

"Biz bu sporu çok seviyoruz, tutku ve büyük bir hırsla bağlıyız  ama birbirimizi de çok seviyor ve büyük bir saygı duyuyoruz..."

Kapanışı, tekrar tekrar baktıkça sizleri iyi hissettirecek karelerle yapalım... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SON 1 AYDA EN ÇOK OKUNANLAR