9 Mayıs 2017 Salı

Motivasyonun gücü

Sharapova, bundan 15 ay önce kullandığı yasaklı madde yüzünden aldığı cezayı müteakip, tenis dünyası da ikiye bölünmüştü. Sharapova'nın bazı hemcinsleri seslerini yükseltip, ünlü tenisçiyi yerin dibine sokacak düzeyde eleştiriler getirmiş, kendisinin turnuvalara wild card ile dahi davet edilmesini yanlış bulmuştu. Mladenovic, Bouchard, Wozniacki, Cibulkova, Radwanska ve Kerber'in yanı sıra erkeklerden Murray sadece bunlardan birkaçıydı. Federer ve Djokovic gibi tenisçiler ise Rus tenisçinin yanındaydı. Çoğu raket ise taraf belli etmeksizin sessiz kalmayı tercih etmişti.
2017 WTA tenis almanağı hazırlanırken, içinde olmazsa olmaz karelerden biri kesinlikle bu olmalı.

Eugenie Bouchard; daha 11 gün önce Maria Sharapova hakkında içindeki nefreti kan kusup, "O bir hilekar. Bana göre hile yapanların bir daha herhangi bir sporu yapmasına izin verilmemeli. Bunun, işini doğru yapan ve dürüst sporcular için adil olmadığını düşünüyorum. Ona yapılan hoşgörüyü kesinlikle doğru bulmuyorum. Ona asla saygı duymuyorum. Çocuklara da kesinlikle kötü örnek oluyor" dedikten sonra Madrid Open kura çekiminde ikinci turda birbirlerine rakip olduklarında herkes bu maçın sonucunu merak ediyordu. Maça, rakibine karşı nefretinin yanı sıra, onun hakkındaki sözleri dolayısıyla maçtan önce kendisini tebrik eden diğer meslektaşlarının desteği ile ekstra motive çıkan Bouchard, kariyerinde beşinci kez rakip olduğu 2014 Madrid Open şampiyonu Sharapova'yı zor da olsa ilk kez yenmeyi başardı. Maç sonunda Kanadalı raketin çılgın sevincinin manası; maça aşırı motive olmasının dışa yansımasından başka bir şey değildi.

Masha ise kendisi hakkında çok ağır ithamlarda bulunan rakibine, kendisini sahada yenerek cevap vermeyi başaramadı. 2 saat 52 dakika kortta kalan iki tenisçinin maç bitiminde yaptığı zoraki tokalaşma ise 2017 WTA sezonunun en akılda kalan karelerinden birisi olmaya aday. Ayrıca kazananın üç sette belirlenmesi ve maçın üç saate yakın tamamlanması bile sezonun en iyi 10 maçından birisi olmasına yetebilir.

Sharapova, WTA için çok büyük bir marka ve gittiği her yerde hala en çok görmek istenilen yüzlerden biri. Dünya sıralaması, hali hazırdaki turnuvalara katılmasını engellese de wild card ile sürekli davet alıyor. Onun için sezonun geri kalanı başta olmak üzere kariyerinin devamı hiçte kolay olmayacak. Bu psikolojik savaşta silahlarını doğru bir şekilde kullanabilecek mi? Bunu hep beraber göreceğiz. Gönül isterdi ki wild carda gereksinim duymadan alnının akı ile sıralamada yükselerek üst düzey turnuvalara katılabilseydi. Bundan sonra kortta kiminle karşılaşırsa karşılaşsın, geçmişi hep onun bir adım önünde olacak. Bugüne kadar 5 Grand Slam şampiyonluğu kazansa da dopingli madde kullanması daima kariyerinin önüne geçecek. O yüzden kalan tenis hayatında mutlaka yeni şampiyonluklar elde edip hakkındaki olumsuz sesleri susturması şart!
Bouchard, maç bitiminde şampiyon olmuşcasına çılgınlar gibi sevindi.

9 yorum:

  1. Gerçekten de aşırı sevinmiş gibi görünüyor. İçinde ufaktan nasıl bir kıskançlık vardıysa Hırs da yapmış demek ki:) Dediğin gibi iyi motive olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Derya Hanım :) Kıskançlık, yılların başarısızlığı, bir de üzerine ettiği sözlerin altta kalmaması için ekstra motivasyon ve sonuç :) Şampiyon olmuşçasına sevinmek. Tokalaşırken gözlerinin içinden adeta alev topu çıkacaktı ve sadece Sharapova'nın gözlerinin içine baktı. Ben bile korktum ama bu kare unutulmazdı gerçektn de.

      Sil
  2. Maci izledim. Enfesti.2 raket de oldukca hirsliydi. Guzel mac oldu. Oldukca keyif aldim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyif almamak mümkün mü? 2017'nin en iyi 10 maçından biri olmaya aday şimdiden bence...

      Sil
  3. Seyrettigim en güzel maclardan biriydi

    YanıtlaSil
  4. Seyrettigim en güzel maclardan biriydi

    YanıtlaSil
  5. Tokalaşma sırasında ki Sharapova'ya bakışı "sahaya gömeceğim" der gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğini yaptı ve sahaya gömdü :) Bu kadar yüksek motivasyonla oynayınca başarı da kaçınılmaz oldu zaten...

      Sil

SON 1 AYDA EN ÇOK OKUNANLAR