26 Ekim 2016 Çarşamba

Bu Çocuğa Dikkat!


Bu çocuğa dikkat! Yoksa bu gence, bu yeteneğe mi demeliydik? Henüz 21 yaşında olmasına rağmen merdivenleri hızlıca tırmanan, haddini bilen, sezgileri kuvvetli, sabırlı ve yaşına göre fazlasıyla olgun bir futbolcu, Joshua Kimmich. 

1,5 sene önce Stuttgart'tan 8,5 milyon euro bonservis karşılığında alınan Kimmich, ikinci lig ekiplerinden Leipzig'de kiralık oynadıktan sonra, geçen sezon katıldığı Bayern'de Guardiola ile beraber 25'i ilk 11 olmak üzere toplamda 36 maça çıktı. 21 yaşındaki futbolcu, her şeyden önce takımı için adeta bir joker konumunda. Gerçek mevkiisi, eski tabirle ön libero olsa da savunmanın sağında da oynayabilen Joshua, Ancelotti'nin Bayern'inde de şans bulmaya ve kendisini göstermeye devam ediyor. Ancelotti'nin 4-3-3 sistemindeki orta 3'lü için 5 aday futbolcu var. Alonso, Vidal, Alcantara, Kimmich ve Renato Sanches. Alonso'nun 35 yaşında olması ve Renato Sanches'in henüz istenilen seviyeye gelememesi ile beraber Kimmich şimdilik bu alanda şansını çok iyi kullanıyor. Alonso'nun tahminen takımdaki son sezonu olduğunu düşünürsek Kimmich'in uzun yıllar Bayern'de kadronun değişilmez bir oyuncusu (hatta sembol isimlerden) olacağını tahmin etmek zor olmasa gerek. 


Kimmich gibi genelde ön libero oynayan ortasaha oyuncularının ekstra olarak bir de takıma skor anlamında yardımcı olması, aynı zamanda var olan piyasa değerini de artırıyor. Kimmich bu sezona harika bir başlangıç yaptı. Geride kalan 12 maçta (7'si ilk 11) 7 gol attı ve bu alanda 10 gol atan Lewandowski'nin ardından ikinci sırada. Ayrıca takımın diğer golcü ismi Müller'in de 3 gol attığını hatırlatalım. Joshua, gol noktalarında üstün sezi yeteneği ile golün kokusunu çok iyi alıyor, doğru zamanda doğru yerde oluyor ve golünü atıyor. Kimi zaman santrfor gibi ön direğe koşu yapıp kafa ile gol vuruşu yaparken, kimi zamanda ceza sahasında kendisini kolayca unutturarak büyük bir soğukkanlılıkla tabelayı değiştiren isim oluyorBunu oynadığı maçlarda net bir şekilde görebiliyorsunuz. Tekniğinin, oyun görüşünün, savaşçılığının ve takipçiliğinin üst seviyede olması Guardiola'nın ona kattığı değerlerden bazıları.


An itibariyle piyasa değeri 20 milyon euro olan Kimmich'in sezon sonunda minimum 35 milyon euro değeri olması bekleniyor. Genç futbolcunun üstün formuna sessiz kalmayan isimlerden biri de Joachim Löw oldu şüphesiz. Euro 2016'da Almanya ile yarı finale kadar 4 maçta ilk 11'de başlayan Kimmich, 2018 Dünya Kupası grup eleme maçlarındaki 3 maçta da yine ilk 11 başladı ve milli takımın da artık vazgeçilmezleri arasına girmeyi başardı. Löw ile Ancelotti'nin Kimmich'in pozisyonunda ortak bir tavır takınmadıkları da gün gibi ortada. Ancelotti onu orta 3'lü de merkezde oynatırken, Löw elinde Lahm ve Rafinha gibi bir sağ bek olmaması sebebiyle Kimmich'i sağ bekte oynatıyor. Her pozisyonda da sırıtmayan Kimmich, joker rolü le her takım için aranan bir futbolcu konumunda.


Zaman ne gösterecek bilinmez ama Kimmich için herşey şimdilik mükemmel gidiyor. Herkes bu sezon 19'luk "Altın çocuk" Renato Sanches'den büyük bir çıkış beklerken, Joshua Kimmich sessiz ve derinden tüm futbolseverleri kendine hayran bırakmaya devam ediyor. 




1 yorum:

  1. Teşekkürler yorumunuz ve beğeniniz için. Takibe aldım sizleri :)

    YanıtlaSil

SON 1 AYDA EN ÇOK OKUNANLAR