18 Şubat 2016 Perşembe

Futbolu daha fazla kirletmeyin!


Futbolun birleştirici özelliğini neden kimse kullanmıyor? Neden kutuplaştık? Neden kimse rakip takıma ve taraftarına saygı duymuyor? Neden "bizden olmayan, bizden değildir" gibi ilk çağda bile göremeyeceğimiz bir yaklaşımı hayat düsturu haline getirdik? Biz hangi ara bu kadar hırçın oluverdik? Küfrü, hakareti bu denli normalleştirmemize sebep olan insanlarla neden hala aynı yolda yürüyoruz? Hiç bunu düşündünüz mü?

Önceleri, eskiler "Vefa, eski bir semt adı" diye öğretti bizlere. Sonrasında "Adalet, sadece bir bayan adı" olarak çıktı karşımıza. Şimdilerde ise "Fair play, ilk ve son olarak Alpay ile başladı ve bitti" noktasına geldik. Futbolun dünya genelinde açık ara en çok izlenen ve takip edilen spor dalı olmasına rağmen başta futbolun patronları olan FİFA ve UEFA genelinde yapılan sahtekarlıklar ve rantlaşmaların getirdiği buhran, kulüp yöneticilerine ve taraftarlara kadar inen hiyerarşide neredeyse her kesimi etkiledi ve artık futbolumuz KİRLENDİ...

Futbolumuzu kirletenlerle, bizi birbirimize kırdıran zihniyetlerle daha ne kadar yaşayacaksınız? Daha ne kadar onların ekmeklerine yağ süreceksiniz?

Şimdi kabuğunuzu kırın ve objektif bir bakış açısı kazanmaya çalışın. Futbolu bir amaç olarak değil, bir araç olarak görün ve futbolu izlerken de, oynarken de sadece mutlu olmaya, zevk almaya çalışın. Zaten "herşeyin azı karar, çoğu zarar" demişler. Aşırıya gitmeyin, duracağınız yeri bilin, bir sonraki adımınızı düşünmeden konuşmayın ve  kolay sinirlenip hemen gaza gelmeyin.

Sonuç olarak; Herkes öncelikle kişisel çıkarlarını ve hırslarını bastırsın ve sonrasında yaşamı boyunca üstün insan ruhunu yani Fair Play duygusunu ortaya koysun!!!

Zaten taraftar olarak, 'arma düşkünü' olarak bizlere yakışan da budur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SON 1 AYDA EN ÇOK OKUNANLAR