19 Ocak 2016 Salı

Come back Sir Alex !!

Kulakları çınlasın İlker Yasin, "Döndürmedin Şevçenko'yu" derdi ve zamanla efsane bir kalıp haline geldi bu söz dizisi. Şevçenko bir dönmüş ve bizi bitirmişti. Önce A Milli Takımın 17.11.2004'te İstanbul'da Ukrayna'ya 3-0 yenildiği maçta 2 gol atan Andriy Shevchenko, bu maçtan bir sene sonra yine Kasım ayında Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi grubunda Kadıköy'de 4-0 ile bozguna uğrattığı maçta gollerin tamamını atacak ve Servet Çetin'e nazire yapacaktı. Döndürmemekti asıl mesele...

Şimdilerde ise 27 yıllık muazzam bir kariyer sonrası (38 kupa) Manchester Unıted'ı bırakan ve onun ayrılığı sonrası takımın bir türlü eski günlerine dönememesi ve buna bağlı olarak da ne ülkesinde ne de Avrupa'da başarı yüzü göremeyen ve kupa(lar)dan uzak geçen 3 yıl sonrasında tekrar geri dönebilme ihtimali konuşuluyor. Gerçi geçen hafta Van Gaal, Liverpool karşısında kaybetseydi bu konu iyiden iyiye dillendirilecekti ama Hollandalı, bu galibiyetle biraz zaman kazandı.

Eğer dönerse büyük ihtimalle teknik direktör olarak değil de bir nevi mentör yada sportif direktör (danışman) olarak efsaneleştiği şeytanlara geri dönme ihtimali olan Sir Alex Ferguson'u dünyadaki tüm MANU taraftarlarının da tekrar isteyeceği bilinen bir gerçek. 74 yaşındaki efsane teknik adamın, Manchester Unıted'ın futbol / başarı olarak bu denli dibe vurduğu bir dönemde eğer sağlığı izin verecekse kayıtsız kalmayacağını düşünüyorum. Tabii, 2016 - 2017 sezonu için Mourinho, Guardiola yada başka biriyle anlaşılmamışsa neden olmasın?

O yüzden döndürün Ferguson'u, dön be Sir!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SON 1 AYDA EN ÇOK OKUNANLAR