6 Temmuz 2013 Cumartesi

Huzurlarınızda 'Yeni Ronaldo' Bruma...

Portekizlilerin en son yeteneği. Sanırım bayrağı Cristiano Ronaldo'dan devralacak son bayraktar. Sporting Lizbon'un Dünya Futbolu'na sunmuş olduğu sayısız yıldızdan sadece biri Bruma... En son kendisini ülkemizdeki U20 Dünya Futbol Şampiyonası'nda tanıma fırsatımız oldu. Çabukluğu, bilek hareketleri, hızı ve yeteneği abisi Cristiano Ronaldo'nun neredeyse aynısı. Tek farkı sanırım ten rengi :)

Daha önce Pepe, Danny Alves, Hugo Viana, Quaresma, Veleso, Ronaldo, Nani, Moutinho gibi isimleri genç denecek yaşta büyük takımlara satarak kasasını dolduran Sporting Lizbon akademisinin 2013 yılında dünya futboluna armağan ettiği son yıldız futbolcu Armindo Tué Na Bangna Bruma... Adı şimdilik herkesin dilinde ama esas patlamayı Lizbon sınırlarının dışına çıkacağı an yapacağını herkes biliyor.

Ekim ayında henüz 19 yaşını dolduracak bu yıldız adayı futbolcuyu en başta vatandaşı Jose Mourinho'nun da çok istediğini biliyoruz. Bir diğer "para devi" Manchester City'de onun için fırsat kollayanlar arasında. Lizbon ekibinin fiyat artırma yöntemine başvurarak oyuncusunu en yüksek fiyattan elinden çıkaracağına kimsenin şüphesi yok. En geç Temmuz sonuna kadar Bruma'nın yeni takımını öğrenmiş oluruz. 

Futbolun yeni yüzlere ihtiyacı var ve Bruma, Ronaldo abisi gibi muazzam yeteneklere ve çok yönlü bir futbol anlayışına sahip. Hem forvet hem de orta sahada kanatlarda oynayabilen futbolcunun en az 10 seneye damga vuracağını tahmin etmek zor olmasa gerek. Ayrıca Bruma, henüz 18 yaşını bitirmemiş bir futbolcu olarak son derece güçlü bir fiziğe sahip. Bu özelliğiyle dahi yaşıtlarına nazaran kendisini birkaç adım önde görmemize sebep oluyor... 

Aşağıdaki videoyu izleyin ve Bruma ile Ronaldo arasında benzerlikler varmı, bir görün bakalım. Bu arada videoda 2.10 dk. dan itibaren Gil Vicente maçında henüz ilk dakikada attığı gole bayıldım, bilmem sizler ne düşünürsünüz?



twitter/serdarsozkesen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SON 1 AYDA EN ÇOK OKUNANLAR