27 Mart 2013 Çarşamba

Milli Hüzün...


Yazmayayım, zaten herkes yazar, yazacak da, birileri günah keçisi ilan edilecek diye düşündüm. 2 gün sonra hiçbir şey olmamış gibi yine herşeyi unuturuz, kendi ligimize döneriz pardon takımımıza döneriz diye de ekledim sonra… Ama baktım olmuyor, moral bozukluğu ile birşeyler karalayayım da rahatlayayım diye kalemi elime aldım…

..........

Bu saatten sonra ne desek boş.

“Önümüzdeki turnuvalara bakacağız” klişesini mi yazalım, teknik adamın mevcut düzende kadroya aldıklarını / almadıklarını mı eleştirelim?

Yoksa kadroya alıp da oynatmadıklarına mı? Yoksa teknik adamın yeterlilik düzeyini mi sorgulayalım?

Yok, yok en iyisi neden dünya sıralamasındaki yerimiz belli iken bu kadar yüksek hedeflerle yola çıktığımızdan başlayalım... Yoksa, saha içi beceriksizliğimizi mi masaya yatıralım?

Benim için en kötüsü ise tuttuğu takımın dışındaki takımlarda forma giyen futbolculara bol keseden sallayanlar, onların en ufak hataları üzerinden Milli takımı değerlendirme gafletinde bulunanlar, bence onlar dünyanın en komik ve aciz insanları...

Şu takımda, topu üçüncü bölgeye yani hücum bölgesine atacak, golcülere pozisyon hazırlayacak bir tek ARDA TURAN var, gerisi yalan. İlk yarı Alper, bu anlamda iyiydi ama nereye kadar? Koskoca ülke, - kendisi için en kritik maç öncesi, yani mutlaka gol yada goller atmamız gereken maç öncesinde - OFANSİF ORTA SAHA yetiştiremiyor yada hali hazırda olanları da Belediye antrenörü pardon Milli Takım antrenörü  göremiyorsa VAH BİZİM HALİMİZE...

Biz zaten Brezilya'yı hak etmedik, Olimpiyatları da hak etmedik. Zaten taç atışından gol yiyene Olimpiyat da verilmez, hiçbir şey verilmez...

Oysa futbolun çok basit kuralları vardı, Milli Takım yada kulüp takımları için de değişmez bir kuraldı bu :

Kendi sahandaki tüm maçları kazan, deplasmandaki maçlardan 2-3 beraberlik çıkar, yeter!

Peki bunu ne zaman yaptık? Yapmaya yaklaştık? Hep son anda bir yerlere dahil olduk, film başladı başlayacakken son bir hamle ile rica, minnet filme dahil olduk…

….......

Her maç; gerek içinde gerek de sonunda ayrı bir ders barındırır, hem teknik adama, hem futbolculara, hem de taraftarlara… Bundan sonrasında umarım Milli takımımız için herşeyin hayırlısı olur.


Acizane doktor reçetesi :

Önce haddimizi bileceğiz, yerimizi iyi tespit edip, gerçekçi hedefler belirleyeceğiz. İspanya, Almanya, Hollanda gibi takımlarla asla kendimizi bir tutmayacağız.

Ekol futbol oluşturma adına planlar yapacağız.

Takımlarında sık sık forma giyen ve takımına yararlı, formda isimleri Milli takıma çağıracağız.

Egolarından arınmış teknik adamlarla mesai yapacağız.

Gerekirse bizden hem kadro kalitesi olarak, hem ülke nüfusu olarak hem de ülke takımlarının Avrupa arenasındaki başarısının bizden az olduğu Karadağ, Belçika, Bosna Hersek ve Bulgaristan gibi ülkelerin Milli takımlarına verdikleri önem, deneyim ve yapılandırma çalışmaları incelenip benzer yöntemler geliştirilecek.

İçinde milli coşku kalmamış futbolculardan arındırılarak daha genç, daha dinamik ve başarıya aç futbolcular daha çok kadroda yer alacaklar.

..........
.......
....

Yazımı, dün Almanya’nın Kazakistan’ı 4-1 yendiği maç sonrası Löw’ün kendisine sorulan “Neden maça forvetsiz çıktınız?” sorusuna verdiği mükemmel cevap ile bitiriyorum :

"Gezmeye hep Mercedes'le gitmezsiniz, bazen Smart da yetiyor." (Sanırım bu cevap, Abdullah Avcı’nın neden Andorra maçında kadroya çağırdığı halde oynatmadığı / milli formaya ısındırma gayretinde bulundurmadığı Olcay Şahan, Kerim Frei için de düşünülebilir… )

twitter.com/serdarsozkesen

2 yorum:

  1. çok yerinde tespitler yapmışsınız .Bu teknik adamla bu kadar oluyor .Oyuncu tercihlerınde sıkıntı büyük

    YanıtlaSil

SON 1 AYDA EN ÇOK OKUNANLAR