16 Nisan 2014 Çarşamba

Sorunlu Adam : Nicolas Anelka

Gittiği her kulüpte sorun çıkartan, özünde çok yetenekli bir futbolcu... Fransızların son 15 yılda yetiştirdiği Henry ve Trezeguet ile beraber en iyi santrfor... Hız, sürat, beceri, gol vuruşu gibi üst düzey yetenekleri onu Arsenal, Real Madrid, PSG, Liverpool, Manchester City, Chelsea gibi Avrupa'nın en büyük takımlarının formasını giydirdi. O ise her daim sorunlu karakteri ile kah futbolcularla kah basın ile yaşadığı gereksiz polemiklerle teknik direktörlerin en sevmediği futbolculardan biri haline geldi. Hatta Fransız Milli takımında da en formda olduğu dönemlerde teknik adamlarla yaşadığı problemler sebebiyle Milli takım formasını da yeterli seviyede giyemedi.


Yaşı 30 ila 40 arası olanlar bilirler. 90'lı yılların sonunda Championship Manager oyunu tüm dünyayı sarmış ve ülkemizde de geniş bir kitlesi olmuş efsane bir oyundur. Oyunun özellikle 01-02 versiyonu tam anlamıyla gerçek bir efsanedir ve hala nostalji seven arkadaşlarım dönem dönem oynamakta. Tüm dünyadaki futbolcuları izleyip geleceğin starlarını bulan ve bu öngörülerinde hiçte azımsanmayacak bir başarı yüzdesine sahip olan oyunun yaratıcıları, Nicolas Anelka'nın da nasıl bir karakterde ve yetenekte olduğunu bundan tam 13 sene önce bizlere göstermişti.

CM 01-02 oyununda yani 2001 senesinde PSG takımında olan Anelka, Ronaldinho ile beraber takımın en büyük starı. Fakat futbolcunun özelliklerini tıkladığınızda görüyorsunuz ki, "Work Rate" yani "Çalışma Oranı" 20 üzerinden 5 ile belirlenmiş. "Teamwork" yani "Takım çalışması" yine 20 üzerinden 7 puan alabilmiş. Zaten futbolcuyu transfer ettiğinizde ya da PSG takımı ile oynadığınızda bir süre sonra görüyorsunuz ki Anelka, antrenmanlara gelmiyor, hiç olmadık bir maçta kırmızı kart görüyor ve takım oyununa uzak bir profil çiziyor. O zamanlar 22 yaşında olan Nicolas Anelka, bir dönem Fenerbahçe forması da giydi ve zamanın teknik direktörü Cristoph Daum ile de sıklıkla sorun yaşadı.



Demek istediğim aslında şu : Bundan 13 sene önce Anelka ne ise şimdilerde hala aynı ve en son formasını giydiği Westbromwich Albion ile Westham karşısında attığı golden sonra Nazi selamı verdiği gerekçesi ile İngiltere federasyonundan 5 maç ceza alıp, sonrasında kulübünden de ayrılmak zorunda kalan Anelka'nın son durağı ise Brezilya'da Atletico Mineiro oldu. Kaderin cilvesi olarak 13 sezon sonra yine Anelka ile takım arkadaşı olma şansını yakaladı...

Bakalım Güney Amerika'dan, ne zaman 'arızalı' Anelka hakkında bir haber alacağız? diye beklerken şimdi de Anelka ve menajerinin Mineiro kulübü ile yapılan ön sözleşmeden sonra bir daha Brezilya'ya gitmemesinin ardından sözleşmenin iptalinin gündeme geldiğini öğrendik.


Yarın ola hayrola, Anelka'nın sorunlu yaşantısının kendisini "futbol seyyahı" yaptığı bu dönemde yeni haberlerini de merakla bekliyoruz :))

twitter.com/serdarsozkesen

3 yorum:

  1. Guzel analiz..tebrikler..CM oyunu gercekten efsaneydi..

    YanıtlaSil
  2. Aynen öyle, CM unutulmaz zaten :) Ama Anelka'dan da yeni sansasyonel haber bekliyoruz değil mi :)

    YanıtlaSil
  3. Abim yine güzel yazmışsın, selamlar.

    YanıtlaSil

SON 1 AYDA EN ÇOK OKUNANLAR