1 Nisan 2014 Salı

2014 Dünya Kupası Stadyumları


12 Haziran - 13 Temmuz 2014 tarihleri arasında 20. kez Dünya Kupası heyecanını 
yaşayacağız. Şimdi gelin bu dev turnuvaya ev sahipliği yapacak statlara bir göz atalım...

Zaman zaman doğal olarak "statlar yetişmez" diye eleştirildi ve haliyle başta FIFA olmak üzere herkeste bir endişe hakimdi ama korkulan olmadı, statların herbiri hazır hale geldi. 12 stadın evsahipliği yapacağı bu büyük organizasyonda final maçı ünlü Maracana stadında oynanacak. Maracana stadının zaten namını biliyorsunuzdur. 1950 Dünya Kupası'nda Brezilya - Uruguay finalinde 200.000 seyirci ile rekor kıran bu stat, UEFA normları sebebiyle kapasitesini 78.000 seviyelerine kadar düşürmek zorunda kaldı. Ayrıca tüm statlarda yenileme ve kapasite arttırımları yapılarak milyarlarca euroluk yatırım yapıldı...

İşte 12 stadın bilgileri...


Maracana... 78.838 kapasiteli statta;

İspanya - Şili... Ekvator - Fransa... Portekiz - Gana ve Belçika - Rusya grup maçlarının yanı sıra, bir tane ikinci tur maçı, çeyrek final maçı ve Final maçı olmak üzere toplam 7 maçın coşkusuna ev sahipliği yapacak.

Estadio Nacional Mane Garrincha... 70.064 kapasiteli statta;

Kamerun - Brezilya... Kolombiya - Fildişi... İsviçre - Ekvator ve Portekiz - Gana grup maçlarının yanı sıra bir tane ikinci tur maçı, çeyrek final maçı ve üçüncülük maçı ile beraber toplam 7 maçın heyecanına sahne olacak.

Arena de Sao Paulo... 68.000 kapasiteli statta;

Brezilya - Hırvatistan... Hollanda - Şili... Uruguay - İngiltere ve Güney Kore - Belçika grup maçlarının yanı sıra, ikinci tur maçı ve yarı final maçı dahil toplam 6 maç bu statta oynanacak.

Estadio Castelao... 67.037 kapasiteli statta; 

Brezilya - Meksika... Yunanistan - Fildişi... Uruguay - Kosta Rika ve Almanya - Gana maçlarının yanı sıra ikinci tur maçı ve çeyrek final maçı ile beraber toplam 6 maçın kaderi bu statta belli olacak.

Estadio Mineirao... 62.170 kapasiteli statta;

Kolombiya - Yunanistan... Kosta Rika - İngiltere... Arjantin - İran ve Belçika - Cezayir grup maçlarının yanı sıra, ikinci tur maçı ve yarı final maçı dahil toplam 6 maç, tüm görkemiyle bu statta futbolseverlerin hizmetine sunulacak.

Arena Fonte Nova... 56.000 kapasiteli statta;

İspanya - Hollanda... İsviçre - Fransa... Bosna - İran ve Almanya - Portekiz grup maçlarının yanı sıra bir tane ikinci tur tur maçı ve çeyrek final maçı ile beraber toplam 6 maç, hakemin düdüğüyle start alacak.

Estadio Beira - Rio... 51.300 kapasiteli statta;
Avustralya - Hollanda... Fransa - Honduras... Nijerya - Arjantin ve Güney Kore - Cezayir grup maçlarına ek olarak ikinci turdan da bir maç olmak üzere toplam 5 maça ev sahipliği yapacak. 

Arena Pernambuco... 46.154 kapasiteli statta;

Hırvatistan - Meksika... Fildişi - Japonya... İtalya - Kosta Rika ve ABD - Almanya grup maçlarına ek olarak bir de ikinci tur maçı ile beraber toplamda 5 önemli maça tanıklık edecek.


Arena de Baixada... 43.900 kapasiteli statta;

Avustralya - İspanya... Honduras - Ekvator... İran - Nijerya ve Cezayir - Rusya grup maçları olmak üzere toplamda 4 kritik maç oynanacak.

Arena Pantanal... 42.500 kapasiteli statta;

Şili - Avustralya... Japonya - Kolombiya... Nijerya - Bosna ve Rusya - Güney Kore grup maçlarına sahne olacak.

Arena Amazonia... 42.374 kapasiteli statta;

Kamerun - Hırvatistan... İngiltere - İtalya... Honduras - İsviçre ve ABD - Portekiz grup maçları olmak üzere toplam 4 maçın heyecanına ortak olacak.

Arena Das Dunas... 42.086 kapasiteli statta;

Meksika - Kamerun...  Japonya - Yunanistan... İtalya - Uruguay ve Gana - ABD grup maçlarına ev sahipliği yapacak.

İşte Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak 12 stadın muazzam görüntüleri...

twitter.com/serdarsozkesen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SON 1 AYDA EN ÇOK OKUNANLAR