23 Eylül 2013 Pazartesi

'Tarihi Rezillik' : Beşiktaş - Galatasaray

Terim mi kazandı? Bilic mi ikram etti?

Sonuca göre konuşacaksak;
G.Saray mı çok iyi oynadı? Beşiktaş mı çok kötü oynadı?

Drogba mı 2 gol attı? Yoksa Beşiktaş 2 golü de kendi kalesine mi attı?

Fırat Aydınus, "Ben Beşiktaşlı olabilirim ama bir de maçı izleyin" mesajı mı vermek istedi? Yoksa maçı hakkıyla mı yönetti?

Adı "Melo" diye okunan ama akla her defasında futbolcudan başka birşey gelen kişiyi mi konuşalım? Yoksa kendisini Beşiktaşlı diye yutturan provakatörlerin kepazeliklerini mi?

Hala Olimpiyat rüyasını ve diğer uluslararası organizasyonların hayalini mi kuralım? Yoksa "bizden bir b.k olmaz" deyip gerçeği mi masaya yatıralım?

Gelen seyirci ile Türkiye'nin en çok seyircili 3 maçından biri olan maça "Tarihi, efsane maç" diye mi manşet atalım? Yoksa "Rezillik ve kepazelikte son nokta" başlığını mı not düşelim?

Futbolun içindeki siyaseti mi konuşalım? Yoksa siyasetin içindeki futbolu mu?

Bir asırlık kulübün acımasızca, suçu olmadığı halde alacağı birkaç maçlık seyircisiz maç cezasını mı konuşalım? Yoksa kale direklerinin önünde dahi hatıra fotoğrafı çektirmek rahatlığını yaşayan sözüm ona kendisini taraftar zanneden insan benzeri yaratıkları mı?

"Başarılı giden bir takımın önü ancak böyle hunharca kesilebilirdi" diye bir ayrıntıyı mı ekleyelim? Yoksa yine 'komplo teorisi' deyip konuyu tartışmadan geçiştirelim mi?

5 oyuncusunun atıldığı Samsunspor maçında dahi sahaya inmeyen taraftarın maça inmesi mi daha düşündürücü? Yoksa gol atma şansının yüksek olduğu bir frikik öncesinde sahaya inme cesaretini (aptallığını) gösterenlerin vahim tablosu mu?

Biz en iyisi birşey konuşmayalım ve susalım. Susmak, belki de ilk defa şu an anlamlı olacak. Hatta üzerine hala toz konduramadığımız marka ligimizi de bir süre erteleyelim. Ne kaybedeceğiz ki? Geçen 2 yılda neler kaybettik, bunu da telafi ederiz nasıl olsa. Bir rezilliğimizi daha geçiştirmeyelim.

Yol yakınken TFF olarak istifa edelim, 'bizden bu kadar' deyip gerçeği kabul edelim. İlk defa hayırlı bir iş için temiz bir beyaz sayfa açalım...

Bir treni daha kaçırmayalım, belki de bu son şansımız, yol yakınken sağduyulu düşünüp aklı selim kararlar alalım, ortamı germeyelim, futbolu biraz rahat bırakalım...

twitter.com/serdarsozkesen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SON 1 AYDA EN ÇOK OKUNANLAR