10 Eylül 2013 Salı

Serie A 2013-2014 Yıllık Maaş Ücretleri


İtalya Serie A'da yer alan toplam 20 takımda bulunan futbolcuların tek tek ne kadar yıllık ücret aldıklarını göreceksiniz (Yukarıdaki fotoğrafı tıklayarak büyültebilir, daha rahat okuyabilirsiniz). Türkiye'de 3 büyük takımda top koşturan yerli ve yabancı futbolcuların aldıkları yıllık ücretleri de düşündüğünüzde bir kıyaslama da yapacaksınız. Sanırım sonuç çok net :

İtalya'da elit futbolcuları bir kenara koyun, diğer 'asker' futbolcuların aldıkları maaşlar ne kadar da komik değil mi? Biz, futbolcularımıza her sezon zam yapa yapa hem takımlarımız maddi sıkıntılarla boğuşmak zorunda kalıyor hem de futbolcu aldığı paranın altında ezilerek, hakkını veremiyor. Mesela 36'lık Totti, yaşına rağmen aldığı paranın her zaman hakkını verebilmiştir. 

Diğer yandan; Avrupa Kupaları iddiasıyla oynayan 6-7 takımın haricindeki tüm takımlardaki tavan maaşın 1 milyon avro olduğunu görüyoruz. Kaldı ki kupa hedefindeki 6-7 takımda dahi iş bitirici forvet Klose 2,1 alırken, Joaquin gibi teknik bir orta saha sadece 1,3 milyon alabiliyor. 

Gökhan İnler'i zamanında çok isteyen G.Saray ve F.Bahçe eğer transfer edebilseydi, ülkemizde alacağı yıllık ücreti siz tahmin edin bakalım. En az 2,5 milyon euro kazanacaktı. Ama Napoli'de sadece 1,4 milyon kazanabiliyor. Son dönemlerin parlayan yıldızı Lazio'lu Candereva ise 900 bin avro gibi komik bir maaşla takımda top koşturmaya devam ediyor... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SON 1 AYDA EN ÇOK OKUNANLAR