20 Şubat 2017 Pazartesi

Gündüz - Gece : Burnley


İngiltere Premier Lig'in bu sezon ki en ilginç takımlarından biri Burnley. Manchester şehrinin 34 km kuzeyinde, Ada'nın ise konum itibariyle kuzey batısında yer alan Burnley, bu sezon başında yükseldiği Premier Lig'de aldığı dengesiz sonuçlarla fazlasıyla adından söz ettirdi. Zira taraftarı önünde adeta bir aslan gibi mücadele eden ve bu mücadelesinin semeresini de başarılı bir şekilde alan Burnley'in deplasmanlarda uysal bir kedi gibi performansını görünce şaşırmıyoruz değil. Almanya'da Darmstadt'ın bu sezon 10 deplasman maçında hiç puan alamamasından sonra bu alanda Avrupa'nın 6 büyük futbol liginde ikinci sırada olan Burnley, deplasmanda oynadığı 11 maçta şu ana kadar sadece 1 puan alabildi. İç saha - deplasman karnesi, adeta gündüz ve gece gibi birbirinden zıt karakterli olunca ister istemez büyük dikkat çekiyorlar ama onları izlemesi de, takip etmesi de gerçekten büyük bir keyif.

Burnley'de geceler adeta bir kabus gibi çöküyor ve bir an önce sabah olsun diye insanlar deliksiz uymaya çalışıyor. Gündüzler ise güneş çoğu zaman tepelerinde ve arada bir yağan yağmur, asla keyiflerini kaçıracak cinsten değil. İç saha - dış saha dengesizliğindeki en uç nokta : 29 - 1

Premier Lig puan durumu - 20.02.2017

Premier Lig - İç saha performansı - 20.02.2017

Premier Lig - Deplasman performansı - 20.02.2017
İç sahada Liverpool ve Everton'u yendiler, Chelsea ile berabere kaldılar. Toplamda attıkları 27 golün 22'si 22.500 kapasiteli Turf Moor'da. Dışarıdaki 11 maçın 6 tanesinde gol atamadılar. İç sahada kendi sikletindeki takımlar karşısında çoğunlukla kazandılar. Deplasmanda aldıkları tek puan ise 29 Ekim tarihli Manchester Unıted maçı. Maç boyu 11 kurtarış ile kariyer maçını oynayan Heaton maçın kahramanı oldu. Mourinho'nun takımı 19 korner kullandı ama gol atamadı. Premier Lig'de deplasmanda galibiyeti olmayan takımlar Burnley ve Leicester.

Takımın golcü oyuncuları Galler'li Sam Vokes ve İngiliz Andre Gray 7'şer gol atarak takımın gol yükünü çekerlerken; takımın başındaki 5.sezonunu geçiren teknik direktör Sean Dyche'nin kadro istikrarı, bu tablonun anahtarlarından biri. Savunmada Michael Keane, Ben Mee, Stephen Ward ve Matthew Lowton dörtlüsü 25 maçın 23'ünde beraber oynadılar. İşin daha da ilginç tarafı, bu savunma dörtlüsü geçen sezon Championship'te de bozulmamıştı.

13 haftası kalan Premier Lig'de düşme hattının tam 10 puan üzerinde bulunan Burnley'nin bu noktadan sonra küme düşme şansı yine de belirsiz. Alacağı 3-4 galibiyetle ligde kalmayı garantileyecek pozisyondalar ama kalan 13 maçlarının 8'inin deplasmanda olması onları korkutmuyor değil. Taraftarları önünde ise Tottenham, Stoke, Manu, WestBrom ve WestHam ile oynayacaklar. Ligdeki konumlarını ve gidişatlarını direkt etkileyecek fotoğraf karesi ise ilki 25 Şubat'ta olmak üzere üst üste 4 deplasman maçına (Hull, Swansea, Liverpool ve Sunderland) çıkacak olmaları. Bu maçlardan (3 tanesi düşme hattında, diğeri Ş.Ligi hedefinde) sıfır çekerlerse tehlike çanları iyiden iyiye çalmaya başlayacak.

4 yorum:

  1. Güzel yazı olmuş, popüler olmadığı için görülmeyen şeyleri görüp paylaşmak keyif veriyor. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, evet dediğin gibi popüler bir takım olmadığı için ilgi de az oluyor ama bunları da yazmak lazım...

      Sil
  2. Merhabalar, blogumuza beklerizz

    http://gezgiccift.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

SON 1 AYDA EN ÇOK OKUNANLAR