28 Ocak 2014 Salı

Mata'matik Profesörü MANU'da...

Bu değişimi sadece maviden kırmızıya dönüş olarak algılayamayız. Bu düpedüz bir çılgınlık aynı zamanda. Devre arasında yapılan bu kadar pahalı transferin açıklanabilir sebepleri olmalı...


David Moyes ve MANU yönetimi, düşündü taşındı ve rakiplerine nazaran gol yollarında sıkıntı çektiklerine (22 maç sadece 36 gol) karar verdiler. Zira aynı zaman diliminde Arsenal ve Chelsea 43, Liverpool 53, M.City ise 63 gol attılar. Bunun için de çareyi uzaklarda değil hemen yanı başlarında buldular.

Bayern Münih'in son 5 yıldaki büyük çıkışını ve dünya 1 numarası olmasının belki de ince ayrıntılarından biri olan "kendi liginde sivrilen oyuncuyu al" mantığını kendilerine rehber edindiler. Chelsea ile 2012-2013 sezonunda kariyerinin en iyi ve en verimli sezonunu geçiren (19 gol, 35 asist) Juan Mata'ya tam 45 milyon euro vererek kulüp rekorunu kırdılar.

Juan Mata... Jose Mourinho ile yıldızı bir türlü barışmadı ve kendisi için en iyi yolu seçti. Chelsea'de sürekli yedek kalacağına şimdi Şeytanlar'da büyük ihtimalle banko oynayacak. Gerçi Mourinho, sezon başında Lukaku'yu da yatersiz bulup Everton'a kiralamıştı ama Lukaku'nun şimdiki performansını (18 maç 9 gol) görünce ah, vah ediyor olmalı. Mata sonrası bakalım ne kadar pişmanlık duyacak, onu da zaman gösterecek...

Chelsea'nin tarihine altın harflerle yazılan Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu ve hemen ardından gelen UEFA Avrupa Ligi Şampiyonluğu'nun baş aktörlerinden Juan Mata, gollerini ve en çok sevdiği asistlerini şimdi Manchester Unıted için sıralayacak. 

Futbolun mata'matiğini çok iyi bilen İspanyol futbolcu, hem başarısız Moyes'e zaman kazandıracak, hem de Manchester Unıted'ı zirve yarışında tekrar yarışa ortak edebilecek mi?

twitter.com/serdarsozkesen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SON 1 AYDA EN ÇOK OKUNANLAR