22 Mayıs 2014 Perşembe

2003 Brezilya'sından Günümüze...

Bugün sizleri futbol anlamında zaman yolculuğuna çıkarmak istiyorum. Dünya futbolunun ülkeler kategorisinde her daim bir numarası olmayı başarmış ülkesi olan Brezilya'dan her yıl onlarca yıldız adayı kendini Avrupa sınırlarına atıyor. Haliyle Brezilya pazarı da Avrupa'nın küçük büyük dinlemeden tüm takımları için gözde bir futbolcu ithalatı ülkesi konumunda.



2000'li yılların başından itibaren bu piyasa zirveye ulaştı ve özellikle orta / büyük ölçekli takımların scoutları sayesinde, futbolcuları yerinde ve sıklıkla izleyip uygun zamanda da transferini tamamlayıp daha sonra da bu işi tamamen ticarete dönüştürdükleri gözde bir 'iş' haline geldi...

Bu anlamda Porto gibi takımların başını çektiği grup, gelecek vaad eden Brezilyalıları özenle bulup seçip transfer ettikten sonra bir iki yıl oynatıp, Avrupa'nın elit takımlarına tabiri caizse çok büyük paralara 'okutuyorlar'...

Lafı fazla uzatmadan ben bugün sizleri bundan 11 sene öncesine götürmek istiyorum. Brezilya'nın zor ve ağır şartlarında futbol oynayan genç ve yetenekli, bir o kadar da bu zamanın oldukça popüler futbolcularını hatırlayalım ve Brezilya'nın neden Dünya futbolunun hala zirvesinde yer aldığını daha bir anlayalım istedim.



Ha, unutmadan şunu da ekleyeyim : An itibariyle dünyanın en kaliteli ligi için çoğumuz İngiltere ya da İspanya deriz ya, aşağıdaki listeye ve futbolculara bir göz atın bakalım 2003'ün en kaliteli ligi hangisiymiş?

2003 Brezilya Futbol Ligi takımlarının kadrolarından bazı futbolcular ve sonrasında gittikleri takımlar...









twitter.com/serdarsozkesen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SON 1 AYDA EN ÇOK OKUNANLAR