9 Kasım 2016 Çarşamba

Süper Lig'de İlk 10 Hafta

"İstatistik mini eteğe benzer. Çok şey gösterir ama asıl görünmesi gerekeni göstermez" der Sir Alex Ferguson. Biz şimdilik bu sözü rafa kaldıralım ve hazır Milli maç arası verilmişken, Süper Lig'de ilk 10 haftaya dair şu istatistiklere bir göz atalım ve ilerisi için daha güçlü yorumlarda bulunalım.

....................................

İlk 10 hafta itibariyle, Süper Lig takımlarının galip durumda oynarken topa sahip olma ortalaması %44.2.

- Süper Lig'de galip oynayan takımlar rakibe oranla 50 pas daha az yapıyor. Galipken pas sayısı artan üç takım; Beşiktaş, Karabükspor ve Konyaspor.

- Galip durumda Beşiktaş'ın pas yaparak oynama oranı %2 artarken, Fenerbahçe'nin %4, Galatasaray'ın %7, Trabzonspor'un %11, Bursaspor'un %16 azalıyor.

- İlk 10 haftada hücum bölgesinde en çok pas yapan takım Galatasaray (maç başına 114), ceza alanına pasla en çok giren takım ise Fenerbahçe (11.4).

- İlk 10 hafta rakip ceza alanına en çok top gönderen üç takım Fenerbahçe (maç başına 47.4), Beşiktaş (47.3) ve Galatasaray (46.5).



- Galip duruma geçince rakip ceza alanına gönderdiği top sayısı en çok düşen takım Başakşehirspor (maç başına 48.1'den 27.3'e).

- Aut ve taç atışlarını en çabuk kullananlar Galatasaray (ort. 10.4 sn.) ve Fenerbahçe (11.3), en geç kullananlar Başakşehirspor (17.1) ve Kayserispor (17.2).

- İlk 11 istikrarı en yüksek takım Galatasaray (5 maçta aynı 11). Her maça farklı 11'le çıkanlar ise Alanyaspor, Beşiktaş, Osmanlıspor ve Karabükspor.

- Cenk Tosun (Beşiktaş), ilk 10 maçta rakip ceza alanında topla buluşma (55), isabetli şut (18) ve gol (6) listelerinin zirvesinde.

- İlk 10 haftada en çok orta yapan oyuncu Quaresma (Beşiktaş, 96), akan oyunda en çok orta yapan oyuncu ise Candeias (Alanyaspor, 58).

- Yaptığı ortalar şutla en çok tamamlanan oyuncu Batalla (Bursaspor, 14), gelen ortaları şutla en çok tamamlayan oyuncu ise Adem Büyük (Kasımpaşaspor, 12).

- En fazla gol asisti yapan oyuncu Volkan Şen (Fenerbahçe, 5), en fazla şut asisti yapanlar ise Batalla (Bursaspor, 24) ve Bruma (Galatasaray, 24).





Tüm istatistikler; http://tr.matchstudy.com/ dan alınmıştır. İlk olarak devre arasında, sonrasında da ligin sonunda bakalım istatistikler nasıl değişecek? Bekleyip, göreceğiz...

1 yorum:

  1. Futbol seven ve izleyen biri icin guzel bilgiler.emeginize saglik.

    YanıtlaSil

SON 1 AYDA EN ÇOK OKUNANLAR