27 Şubat 2015 Cuma

'Gururlan' Beşiktaş ve Türkiye...

Bu gurur hepimizin. Sadece Beşiktaş'ın değil tüm Türkiye'nin...

10 sene önce yine Olimpiyat Stadı'nda Şampiyonlar Ligi tarihinin en efsane, en unutulmaz 5 maçından birine sahne olan Milan - Liverpool maçında penaltılarla kupayı kaldıran İngiliz 'dev'i Liverpool kaderin cilvesi ile penaltılarla elendi. Hem de tarihlerinde ilk defa böyle bir durumla karşı karşıya geldi.

65 bin futbolseverin yerinden, milyonların ekran başından seyrettiği unutulmaz maçta Beşiktaş'ta tüm futbolcular ve Bilic üstüne düşen görevi eksiksiz şekilde yerine getirdi. 'Sabır' belki de bu maçın şifresiydi. Sabrettiler, yeri ve zamanını beklediler, sonunda nokta atışı yaptılar. Liverpool bir kez daha İstanbul'dan boynu bükük ayrıldı.


Kuralar ilk çekildiğinde yani Aralık ayında herkes, maçlar şimdi oynansa Beşiktaş favori ama 3 ay sonra Liverpool çıkışa geçecektir denildi. İlk maç Anfield Road'da 1-0 İngilizlerin üstünlüğü ile bitti. Derken spor yazarlarının birçoğu Beşiktaş'ın turu atlaması sürpriz dedi. Ülkemizde de oynayan eski Liverpool'lular Dirk Kuyt ve Ryan Babel biraz da duygusal olarak mutlak favori Liverpool diye açıklama yaptılar. Ama ne oldu? Liverpool, İstanbul'a sadece ve sadece 0-0'a geldi. Oyunu sürekli yavaşlattı. 1-0'dan sonra ise tek hedefleri maçı penaltılara götürmekti. Korkunun ecele faydası yoktu. Oldu mu? Tabii ki hayır.

Kim iyi oynadı? Kimler öne çıktı? sorularının asla net bir cevabı yok. Çünkü herkes çok iyi oynadı, yüreğiyle oynadı. Sahada basmadık yer bırakmadılar. Taraftarların tarihi showu karşısında Allah ne verdiyse terlerinin sonuna kadar mücadele ettiler. Özellikle 60.dakikadan sonra Beşiktaş oyunu tamamiyle tek taraflı yönetti. Açıkçası herkes normal performanslarının üzerine çıktı. Savaştılar ve kazandılar.


Maçı ve turu sonuna kadar hak etmiş bir Beşiktaş ve tribündeki onbinlerin verdikleri destek unutulmazdı. Tüyler yine diken dikendi. Bilic maçtan önce "Bir Türk gibi savaşacağız" dedi. Evet dediklerini yaptırdı ve tarihi zafere bizleri de tanıklık ettirdi.

Bu sezon Arsenal'i sersemleten, Tottenham karşısında 2 maçta da üstün oynayıp rakibinden 4 puan alan ve  Liverpool'u Olimpiyat Stadı'nın çimlerine gömen Beşiktaş, İngilizlere kabus gibi bir sezon yaşattı. Liverpool tam 19 maç sonra kaybetti. Penaltıların galibi olmak bir bakıma 'İlahi Adalet'in tecellisi idi.

Yazacak çok şey var ama gerisi kalsın. Coşkumuzu biraz da içimizde yaşayalım. Bu heyecan, bu coşku hiç bitmesin. Yeni zaferlere hazırlık yapalım. Güzel günler yakında.

Bugünlerde ülke olarak güzel birşeye ihtiyacımız vardı. Teşekkürler Beşiktaş...

Bu gurur hepimizin. Sadece Beşiktaş'ın değil tüm Türkiye'nin...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SON 1 AYDA EN ÇOK OKUNANLAR